Friday, 6 May 2011

KENAPA HANTARAN KENA GUBAH,,?? BAGI DALAM BEG PLASTIK JER LA!

Assalamualaikum,,,

Huhuhuuu,,, memang pening bila fikir hal yang satu ni,,, GUBAHAN HANTARAN J ,,, semua pengantin akan pening kepala,, dari mak2 hingga lah pakcik2,, semua nak hasilkan yang terbaik,,, ade setengah sbb nak show off pada tetamu yang datang,, x kurang jugak fasal nak bagi yang terbaik pada pasangan masing,,, dulu masa kakak avi kawin, kami buat yang paling lawa,, barang yang best2,, kalau nak dikira barang atas tepak harga rm200++ lepas decorate dah leh jadi rm300++,, bersungguh benar membuatnye,, sekali bila tukar barang, tepak pihak lelaki memang sedih sangat,, dah la warna kuning diraja,, pastu barangnyer biasa2 jer,,, kalau kena yang perjalanan jauh lagi la kesian,,, huhuuu,, nasib badan!!

Ade kawan avi kata,, kenapa x bagi dalam beg plastic jer,, hahahaha! Memang lawak giler,,, cuba bayangkan if rombongan bawa hantaran dengan beg plastic atau paper beg jer,,, hehehe3,, mesti berdekah,, siap dengan tag harga lagii,, x pun bg sekali resit,, huhuhuu,, x pernah dibuat org tau,,, kalau bawa paper bag burberry ke, LV ke gempak juga,,, kalau bawa beg plastic kuning ke itam jer,, sedih lorr,,,

Berbalik pada hantaran ni,,, Jumlah hantaran atau tepak atau dulang ni biasanye orang akan balas dalam bilangan yang ganjil,, cth kalau perempuan bagi 9 lelaki akan bg 7,, Jadi kalau pihak lelaki nak bg 17 dulang pihak perempuan 19 dulang la,,, mak aiii banyaknyerrrr!!!! Poning nak sediakan barang-barang,,,

Barang2 wajib yang ade atas tepak ni biasanye adalah sireh junjung,,, dua-dua pihak memang kena bagi,, belah lelaki n perempuan,, ni memang dah sejak turun temurun lagi,,, lama dulu dah memang buat mcm ni,,, ADAT orang melayu,,, macam-macam akan digubah dengan sireh junjung ni,, ade yang bunga hidup,,,ros la, lily la, kekwa la,, warnanye MasyaAllah,, semuanya cantik2,, memang senang kata mata pandang 2 atau 3 kali,, x kurang juga ade yang snap guna hp phone mereka,,, ade yang menjulang tinggi,,, ade yang ringkas tapi manis,, ade juga yang selitkan buah-buahan yang comel2 seperti strawberry sebagai hiasan,, biji2 mutiara untuk nampakkan lebih mahal dan mewah,,,

Selain dari tu, ade juga 1 lagi tepak khas untuk emas kawin,,, kalau negeri avi amaunnyer adalah rm22.50,, wajib,,!!! tapi negeri2 lain ade amaun tersendiri,,  ade juga yang bagi a-lQuran  sebagai ganti,,, tapi emas kawin ni perlu diberi kepada empunya diri,, x boleh digunakan orang lain,, kalau Al-Quran tu kena la baca sampai Qhatam, kalau sepersalinan solat pun harus diguna juga,,, barang2 lain lagi mcm set barang kemas, buah-buahan, bunga rampai, jam tangan, songkok, handbag bagi perempuan, wallet, kasut, minyak wangi la,, kain, baju, kek, coklat,,, tuala, sejadah n macam2 lagi,, kalau pengantin y2k plak ade I PAD 2, handphone macam  I PHONE 4, n8 , PSP, laptop la,, macam,,, huhuuu kadang2 x terjangkau dek akal,,,

Warna tema,, hmm,, ni lagi 1 yang menarik,, biasa bila warna tema ni yang pening nak layan kerenah adalah wedding planner,, lagi2 kalau si pengantin cerewet,, memang kesian,, dr masuk pintu pagar rumah atau dewan sehingga la ke bilik tidur semuanye sewarna,,, kadang2 baju pun warna sama,, hehehee3,,, kadang avi x Nampak tuan rumah sbb bila diri kat dinding khemah dah xde beza warna,,, heheheee,,, 

Gift,,, ni lagi penting, semua nak bagi yang terbaik,,, huhuuu, yang RM banyak kadang beri yang harga sampai mencecah rm10 per pcs,,, cuba darab dengan 2000 orang,, huhuuu dah dekat rm20k,, banyaknye,, ingat lagi masa pemain badminton no 1 Indonesia Taufik Hidayat kawin, beri kamera pada setiap tetamu datang,, berapa juta la yang dihabiskan,,, keluarga avi biasa bagi yang rm1 je,,, kena budget2,, sbb belum sampai tahap 7 keturunan harta makan x abis,,, barang2 yg biasa nye diberi – key chain, gelas, mug, telur, n etc,,

Hhh,,,, oklah,,, dari barang hantaran avi dah bebel ke lain lak,, so moralnyer,,, x perlulah berbelanja keterlaluan untuk wedding kita,, sebab yang penting perjalanan kita selepas berkahwin tu perlu diutamakan,,, u all kena fikir duit rumah sewa, atau nak beli rumah, kereta, dan mcm2 lagi expenses yang akan occur,,, so simpan duit dan jangan berbelanja berlebihan k,, ok bye,,

** Avi sertakan juga beberapa gambar barang hantaran,, xtau best x,, tapi u all bleh tgk k,,, J

Gambar-gambar hantaran,, wedding adik avi,,, mina n shafar <3 ,,,,



Hantaran Jam


Tema hijau muda, buah epal hijau,,


Minyak Wangi

New name card holder and Wallet




MB 01- red,, mont blanc namecard holer,, bleh isi 100 kad,, kulit lembut,, AA+ ♥










MB 02- dark choclate,, name card holder,, soft leather,, AA+,, :)







HERMES NC-01,,, look smart and elegent with branded name card holer,,,







HERMES NC-02,,, pink,, be more elegent n professional with this item,, ♥ ♥




MB 03- dark gold,, PVC mont blanc name card holer,,, ♥ ♥ :>>












HERMES 01- black,, kulit buaya lembut,, menarik ♥ :>>












HERMES 01- black,, inside view,, ♥ get this,, :-)



Friday, 22 April 2011

Selendang ...



COLOUR AVAILABLE,, FOR SELENDANG KERINTING CANTIK,,,, =) GET YOUR COLOUR,,,



UNTUK PRE ORDER SILA PM SAYA,,, 
BEROMBAK DAN SANGAT SELESA SERTA TERLETAK PADA SI PEMAKAI,,, =)

Brooch gelang dan earing


BROOCH JURAI,,, 
TRADISIONAL & MODEN,,, SESUAI DIPAKAI DITUDUNG,,,


RANGGI LOOK,,, LV N COACH,,
saiz sedang,, sesuai utk tangan XXL,, bleh kecilkan bg tgn SAIZ S,,,


TINGGAL 1 JER,, lolipop atas tu, yg ujung kanan,,, telah diborong semua oleh isha,,,

Perfume branded AA+














Semua item diatas ready stock....penghantaraa hanya dalam 3 hari sahaja..kualiti dijamin